Ads Top

Eneco: bevredigende resultaten

Het nettoresultaat van Eneco in de eerste helft van 2015 bedroeg 144 miljoen, zeven procent minder dan vorig jaar. Eneco boekte een omzet van 2,4 miljard euro en ook die daalde. Niettemin is Eneco tevreden over de behaalde resulaten.

In de eerste zes maanden van 2015 kondigde Eneco Groep een wijziging aan van haar strategische koers. Eneco’s missie blijft ‘Duurzame energie voor iedereen’, maar het accent komt nadrukkelijker te liggen op de ontwikkeling van innovatieve producten en dienstverlening. Het duurzame energiebedrijf wil zo klanten helpen om regie over hun energievoorziening te krijgen. Om dit te realiseren trekt Eneco de komende jaren 100 miljoen euro uit om te investeren in startups en innovatieve ontwikkelingen.

Sinds de aankondiging van de strategiewijziging maakte Eneco Groep een aantal aansprekende samenwerkingen bekend. Nadat eerder Google, NS en KPN besloten om duurzame stroom van Eneco's windparken af te nemen, volgden in januari ABN AMRO en onlangs AkzoNobel. Met Solar Green Point ging men de samenwerking aan om meer collectieve zonneparken in Nederland van de grond te krijgen. Eneco richt zich ook op samenwerking rond maatschappelijke thema’s, zoals met provincie, gemeenten en bedrijven in de ontwikkeling van de warmterotonde in Zuid-Holland zodat huishoudens en bedrijven meer gebruik kunnen maken van warmte uit het havengebied in Rotterdam.
Met BewonersPlatform Ypenburg is een initatief gestart om lokaal te komen tot verduurzaming van het warmtenet. Dat samenwerking cruciaal is om duurzame initiatieven van de grond te krijgen is terug te zien in de samenwerking tussen de gemeente Ameland, de Amelander energiecoöperatie (AEC) en Eneco in de ontwikkeling van het zonnepark aldaar. En Stedin neemt bijvoorbeeld met diverse partijen deel in een uniek energieproject in de wijk Hoog Dalem in Gorinchem om inzicht te krijgen in de kosten en baten van energieopslag en om piekbelastingen in het net terug te kunnen brengen door het optimaal afstemmen van vraag en aanbod.

Volop aandacht was er voor de investering in Nerdalize. Hun innovatieve server/radiator voert berekeningen uit en levert gelijktijdig zijn warmte ter plekke. Peeeks kan op de belangstelling van Eneco rekenen omdat deze startup een slim systeem heeft ontwikkeld om overschotten en tekorten op het elektriciteitsnet op te vangen door aan de gebruikerskant -volautomatisch en intelligent- apparatuur aan of uit te schakelen. Op eigen initiatief ontwikkelden we SlimLaden, een app die eigenaren van elektrische auto's in staat stelt op het meest gunstige moment qua kosten de accu van hun elektrische auto op te laden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.