Ads Top

Zeeuwse ondernemers kunnen in gesprek met netbeheerders

Vorige maand maakten netbeheerders TenneT en Stedin bekend dat het hoogspanningsnet in Zeeland de maximale capaciteit heeft bereikt voor grootgebruikers en welke gevolgen dit met zich meebrengt.

Vanuit alle hoeken in Zeeland kwamen reacties van bezorgde ondernemers, geschrokken werkgeversorganisaties en boze volksvertegenwoordigers. De netbeheerders hebben toegezegd op 26 september met deze organisaties om tafel te gaan en over het probleem te spreken.

Zeeuwse mkb'ers kunnen tijdens de informatiemiddag aan tafel met TenneT en Stedin. De bedrijven krijgen dan informatie over de netcongestie en innovatieve mogelijkheden rondom onder andere smart energy hubs en energieopslag. Ook is de bijeenkomst bedoeld om bij bedrijven op te halen tegen welke problemen zij denken aan te lopen. Impuls Zeeland, VNO-NCW Zeeland en Provincie Zeeland organiseren de informatiemiddag.

Werkgeversvereniging VNO-NCW Zeeland heeft een enquête onder ondernemers uitgezet en heeft de afgelopen weken veel bezorgde ondernemers gesproken die zich afvragen hoe zij hun toekomstplannen kunnen realiseren zonder een adequate aansluiting op het elektriciteitsnet.

Naast de bijeenkomst op 26 september vinden meer gesprekken plaats over netcongestie in Zeeland. VNO-NCW, Impuls Zeeland en Provincie Zeeland hebben de handen ineengeslagen. Binnenkort komen de partijen, waar nodig samen met netbeheerders, bijeen om een goede oplossing te vinden voor dit probleem. Vandaag werden onderling de resultaten van een enquête onder de leden van VNO-NCW en de meldingen van het meldpunt uitgewisseld. Er staat nog meer op de rol.

Op 1 september komt de Energieraad weer bijeen. In deze raad komen vertegenwoordigers van bedrijfsleven, overheid en leveranciers van elektriciteit en gas samen om grote vraagstukken te bespreken. Op donderdagavond 7 september staat een online sessie voor Raadsleden en Statenleden gepland. Opvolgend vindt op woensdag 13 september een overleg plaats met de wethouders van de Zeeuwse gemeenten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.