Ads Top

Docu over bouw zonne-auto Nuna 11

Eind oktober doet het Brunel Solar Team, het studententeam van de TU, mee aan de World Solar Challenge in Australië. Dat is het tweejaarlijkse wereldkampioenschap zonneauto-racen. Als voorproefje wordt op woensdagmiddag 23 augustus de film Dansen in de woestijn op groot scherm vertoond op de Markt. De zonne-auto Nuna 11 is die middag ook live te zien.

De film volgt een aantal jonge, Delftse ingenieurs die zich een jaar lang vol overgave wijden aan de bouw van hun zonne-auto Nuna 11. Dat is de voorganger van de Nuna 12 waarmee het team in oktober aan de race meedoet. De film is gemaakt door een groep jonge filmmakers en met de bekende documentairemaker Bram van Splunteren als co-regisseur. De Nuna 11 is op 23 augustus ook live te bewonderen op de Markt. Het model is voor een groot deel identiek aan de Nuna 12.

Het TU-team doet van 22 tot 29 oktober voor de 11e keer mee aan de Bridgestone World Solar Challenge in Australië. Het traject telt meer dan 3000 kilometer en gaat dwars door de outback naar het zuidelijke Adelaide.

De film is gratis te zien en start om 15.30 en eindigt rond 17.00. De organisatie van de middag is in handen van de TU Delft, de gemeente en het Brunel Solar Team. Dansen in de woestijn is ook nog te zien op zondag 27 augustus en woensdag 30 augustus in Filmhuis Lumen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.