Ads Top

Defensie doet ervaring op met vorkheftrucks op waterstof

Het gebruik van voertuigen op waterstof bij Defensie gaat verder toenemen. Een dezer dagen zetten de militaire organisatie en leverancier Motrac hun handtekeningen voor de huur van 12 vorkheftrucks op waterstof. Ook levert het bedrijf zes vulstations bij verschillende Defensieonderdelen.

Een vorkheftruck op waterstof gebruikt de hieruit vrijgemaakte elektriciteit als energiebron. De gehuurde versies zijn extra. Ze vervangen de elektrische voertuigen die nu in gebruik zijn niet. De vorkheftrucks maken deel uit van een driejarig project dat met de ondertekening van het contract is gestart. Met deze proef onderzoekt Defensie of waterstof een toegevoegde waarde heeft binnen de dagelijkse bedrijfsvoering.  

Defensie wil zo snel mogelijk af van voertuigen op diesel en zoekt naar alternatieven. Defensie wil niet alleen ervaring opdoen met waterstof, maar ook met vulstations, veiligheidsrichtlijnen en vergunningen.

Met een vorkheftruck op waterstof is zo’n 6 uur intensief te werken. De heftrucks hebben een hefvermogen van ongeveer 3 ton. Een vorkheftruck op waterstof heeft rond de 1,5 kilogram waterstof in de brandstoftank. Daarmee is zo’n 6 uur intensief te werken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.