Ads Top

FNV: Gemeente Goeree-Overflakkee overtreedt wet bij regels energietoeslag

De gemeente Goeree-Overflakkee heeft de regels voor toekenning van de energietoeslag volgens vakbond FNV strenger gemaakt dan wettelijk is toegestaan. Door de strenge regels zijn inwoners van de gemeente die het al lastig hebben de dupe: zij krijgen geen energietoeslag.

Om de stijging van de gestegen energiekosten te compenseren heeft het Rijk de energietoeslag in het leven geroepen. Ook hebben gemeentes een handleiding gekregen voor het toekennen van de toeslag. Gemeentes krijgen de kosten gecompenseerd vanuit het Rijk en lopen hierbij zelf geen financieel risico.

Om voor de aanvraag voor de energietoeslag in aanmerking te komen, moet de aanvrager minder dan 120 procent van het sociale minimum verdienen. De gemeente Goeree-Overflakkee rekent daarbij onterecht de verhoging van het kind gebonden budget voor alleenstaanden als inkomen mee. Hierdoor vallen sommige mensen net buiten de boot.  

Dit leidt volgens de FNV tot onaanvaardbare verschillen, niet alleen voor bijstandsgerechtigden maar ook voor alleenstaande werkende ouders met kinderen die een inkomen uit werk hebben en geen beroep doen op bijstand of bijzondere bijstand. 'De minister heeft duidelijk aangegeven dat deze berekening niet deugt en zelfs tegen de wet in gaat.’

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.