Ads Top

HTM bestelt nieuwe elektrische bussen

De directies van HTM en Daimler Buses hebben hun handtekening gezet onder het contract voor de levering van 95 elektrische bussen plus opties en de bijbehorende laadinfrastructuur door ABB E-Mobility en Batenburg Techniek.

Het gaat om een mix elektrische bussen van het type Mercedes Benz eCitaro en eCitaro G. Met de komst van deze nieuwe elektrische bussen is HTM eind 2024 de eerste stadsvervoerder die beschikt over een volledig emissievrije bus- en tramvloot.

De nieuwe bussen e-Citaro en e-Citaro-G (geleed) gaan vanaf medio 2024 de huidige aardgas (CNG) bussen van HTM vervangen. De eCitaro is een lagevloer stadsbus en daarmee goed toegankelijk voor alle reizigers.

De eCitaro is 12 meter lang en de eCitaro G 18 meter. Beide bussen zijn 2,55 m breed. De gelede bussen hebben meer capaciteit en worden ingezet op drukke buslijnen als 23, 24, 25 en 26. Daarmee kunnen meer reizigers met de bus comfortabeler reizen.

HTM heeft – net als de andere OV-bedrijven in de regio – met de Metropoolregio Rotterdam Den Haag afspraken gemaakt over de inzet van schone bussen om zo een bijdrage te leveren aan de verlaging van de CO2 uitstoot. Het is de bedoeling dat in 2030 er alleen nog zero-emissiebussen rijden in de 21 gemeenten die samenwerken in de Metropoolregio Rotterdam Den Haag.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.