Ads Top

Klanten Vandebron betalen voortaan vaste terugleveringskosten

Vandebron gaat een maandelijks bedrag berekenen aan klanten met zonnepanelen. Het betreft een variabel tarief dat vtussen de 10 en 20 euro komt te liggen. Vandebron zegt dat dat nodig is om de energietransitie eerlijker te verdelen.

De kosten worden worden berekend op basis van het jaarverbruik en dan specifiek het aantal kWh dat klanten jaarlijks terugleveren aan de provider.

Bovengenoemde kosten werden voorheen verrekend in de stroomprijs. De kosten voor het terugleveren van zonne-energie werden op die manier verdeeld over de energierekening van alle klanten. Dus klanten met en zonder zonnepanelen.

Vanwege de explosieve toename van zonne-energie (en teruglevering) lopen de kosten steeds verder op. Vandebron heeft daarom besloten om dit eerlijker te verdelen en de kosten in rekening te brengen bij degenen die ze veroorzaken.

De eerste 5kWh die klanten terugleveren, kosten niets, maar klanten die jaarlijks tussen de 5 en 1000kWh terugleveren, moeten betalen vanaf 4 euro per maand. Dat bedrag loopt vervolgens per 1000kWh op tot maximaal 46 euro per maand voor mensen die meer dan 5000kWh terugleveren.

De veranderingen gaan per direct in voor nieuwe klanten. Klanten met een variabel contract gaan de leveringskosten per 1 oktober betalen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.