Ads Top

Herstellen verbinding Lelystad-Dronten Olsterpad begonnen

1

In de week van 21 augustus is begonnen met het vervangen van de kapotte geleiders van de 150 kV-verbinding Lelystad-Dronten Olsterpad.

Vorig jaar september was er door een samenloop van omstandigheden op Dronten Olsterpad kortsluiting en brand ontstaan op de stations. Gevolg: oververhitte (en daardoor doorhangende) lijnen die de bovenleiding van het spoor beschadigden en een urenlange storing in een groot deel van de provincie. Door de beschadigde bovenleiding van het spoor was langere tijd geen treinverkeer mogelijk.

In opdracht van TenneT vervangt Qirion over de gehele lengte van de verbinding (20 km) de geleiders, inclusief afspan- en ophangkoppelingen. Totaal trekt Qirion 126 kilometer nieuwe geleiders in. De lijn is dubbel uitgevoerd, in 3 fasen en dit is gerekend inclusief doorhang.  

Komende maanden voert Qirion de werkzaamheden uit richting Dronten. Planning is om de herstelwerkzaamheden volgend jaar zomer af te ronden.

Post settings Labels No matching suggestions Published on 8/29/23 12:00 AM Permalink Location Options Loaded more posts.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.