Ads Top

Liander opent loket SDE++subsidie 2023

Producenten van duurzame energie kunnen van 5 september tot en met 5 oktober 2023 bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland opnieuw subsidie aanvragen.

Om aanspraak te kunnen maken op de Subsidieregeling voor Duurzame Energie (SDE++) is een transportindicatie van de netbeheerder nodig. Liander opende 7 augustus zijn online loket waar ondernemers in Friesland, Flevoland, Gelderland, Noord-Holland en een deel van Zuid-Holland een aanvraag voor een transportindicatie kunnen doen.

De transportindicatie is een verklaring van de netbeheerder, die aangeeft dat het elektriciteitsnet op het moment van aanvragen voldoende capaciteit biedt voor duurzame opwekprojecten, zoals zonnedaken, zonneweiden en windmolens.

De controle draagt eraan bij dat geen subsidie wordt verstrekt aan projecten waar het elektriciteitsnet onvoldoende capaciteit biedt. Hierdoor wordt de slagingskans van projecten die subsidie ontvangen groter. Lees hier meer over het aanvragen van een transportindicatie.

Netbeheerder Liander wijst erop dat op veel plaatsen de maximale capaciteit van het elektriciteitsnet is bereikt, waardoor er pas weer plaats is voor nieuwe initiatieven nadat het net is uitgebreid.

Liander geeft alleen transportindicaties af voor gebieden waar op het moment van aanvraag voldoende ruimte op het elektriciteitsnet is. De verklaring is een momentopname en biedt geen garantie dat het aangevraagde vermogen in de toekomst beschikbaar is.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.