Ads Top

Markante verschillen in klanttevredenheid energieleveranciers

De klanttevredenheid onder energieleveranciers loopt sterk uiteen, zo wijst een analyse van energievergelijk.nl uit. Het onderzoek, dat bijna 6.000 reviews van 50 energieleveranciers omvat, onthult aanzienlijke verschillen in de rapportcijfers, variërend van uitmuntend tot benedenmaats.

Het algemene beeld toont een gemiddelde score van 6,9 voor klantenservice onder alle onderzochte energiebedrijven. Het is duidelijk dat er zowel toppresteerders als achterblijvers zijn.

De grote verschillen in klantenservice worden meteen duidelijk bij het bekijken van de scores. Energie-aanbieder United Consumers spant de kroon met een cijfer van 9,0 uit 170 beoordelingen. En ook energiemaatschappijen Pure Energie en Engie gooien hoge ogen met een 8,9 en 8,6.

Aan de andere kant van het spectrum bevinden zich DGB Energie en de Hollandse Energie Maatschappij (HEM), met teleurstellende scores van respectievelijk 3,4 (uit 318 reviews) en 4,0 (uit 33 reviews).

Binnen het Nederlandse energielandschap zijn er zes dominante bedrijven. Essent, de marktleider met 2,5 miljoen klanten, voert de lijst aan met een tevredenheidsscore van 8,3, gebaseerd op 579 beoordelingen. Energiedirect, met een klantenbestand van 0,7 miljoen, volgt nauwgezet met een score van 8,2 uit 357 reviews. Budget Energie, die een miljoen klanten bedient, staat op de derde plaats met een score van 8,1, gebaseerd op 355 beoordelingen.

Eneco (7,6) en Vattenfall (7,5), met gezamenlijk meer dan 4 miljoen klanten, zitten hier iets onder, maar scoren nog altijd ruim boven het gemiddelde.

De opkomst van dynamische energieleveranciers, die werken met fluctuerende inkoopprijzen, voegt een extra dimensie toe aan de markt. Ook binnen deze categorie lopen de beoordelingen sterk uiteen, met Tibber aan top met een 9,7 en Frank Energie die aanzienlijk lager scoort met een 4,9.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.