Ads Top

Warmtecongres in Apeldoorn

Gemeente Apeldoorn zet grote stappen in de warmtetransitie, zodat heel Apeldoorn in 2050 over is van aardgas naar duurzame warmte. Met 72.000 woningen en 9.200 gebouwen in Apeldoorn, is dat een opgave van formaat.

De ambities worden nader besproken op het warmtecongres op 12 oktober 2023 in Apeldoorn. Hier komen alle spelers van dit deel van de energietransitie elkaar tegen.

Het thema van de 16de editie van het warmtecongres is ‘verbinden en samenwerken”. Iets wat aansluit bij onze aanpak voor de warmtetransitie. Dit is geschreven met partners (de Woonmensen, Ons Huis, De Goede Woning, Mooiland, Veluwonen, Liander, energiecoöperatie deA) en met inwoners. Per buurt bekijken we welke soort duurzame warmte het beste past.

Dit kan per woning verschillen, bijvoorbeeld met een warmtepomp, of per buurt, zoals een warmtenet. Er is geen enkele oplossing die voor heel Apeldoorn werkt, omdat elke wijk anders is.

Op 12 oktober openen wethouder Danny Huizer (klimaat en energie) en Jeroen Joon (economie) het programma. In dit filmpje, te vinden op deze pagina, nemen ze je alvast mee in de Apeldoornse aanpak. Sprekers zijn onder andere Reinier Koppelaar (plv. Directeur Energiemarkt, van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat) en Ferdi Licher (Directeur Bouwen en Energie, van het Ministerie van Binnenlandse Zaken). Onderwerpen die tijdens kennissessies op tafel komen, zijn bijvoorbeeld de (on)mogelijkheden in de financiering van de warmtetransitie (Triodos bank), tariefregulering (ACM) en cyberuitdagingen in de warmtetransitie (Hudson Cybertec). Ook collega’s van gemeente Apeldoorn delen kennis en ervaringen, zoals over de rol en oprichting van het WarmteNetwerk Apeldoorn en de optimale benutting van beperkte duurzame bronnen. Voor woningcorporaties zijn er aparte sessies met relevante onderwerpen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.