Ads Top

Europese Commissie verleent goedkeuring voor LNG-terminal Brunsbüttel

De Europese Commissie heeft - op grond van de EU-staatssteunregels - een Duitse steunmaatregel van 40 miljoen euro goedgekeurd voor de bouw en exploitatie van een nieuwe landterminal voor vloeibaar aardgas (LNG) in Brunsbüttel.

De maatregel zal bijdragen aan de zekerheid en diversificatie van de energievoorziening in Duitsland en zal helpen een einde te maken aan de afhankelijkheid van Russische fossiele brandstoffen in overeenstemming met het REPowerEU-plan. Daarmee zal deze terminal de komende jaren een belangrijke bijdrage leveren aan de Duitse en Europese aardgasvoorziening.

German LNG Terminal (GLNG) zal naar verwachting vanaf eind 2026 jaarlijks zo'n 10 miljard m3 aardgas hervergassen en terugleveren aan het Duitse net. Het totale investeringsvolume van het project bedraagt ongeveer 1,3 miljard euro en zal gedragen worden door de drie aandeelhouders: de Duitse overheid via de investerings- en ontwikkelingsbank KfW met een aandeel van 50 procent; Gasunie met een aandeel van 40 procent; en RWE met een aandeel van 10 procent. Gasunie blijft 100% operator van het project en de toekomstige terminal.

German LNG is momenteel een team van 25 tot 30 specialisten die zorgvuldig een terminal plannen en bouwen voor de toekomstgerichte import van energie van eerst conventioneel vloeibaar aardgas (LNG), maar vanaf ingebruikname gereed is om klimaatneutrale waterstof te kunnen importeren. De nieuwe landterminal vervangt - eenmaal in gebruik - de huidige FRSU die RWE nu nog exploiteert.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.