Ads Top

Zonnepark zorgt voor grootschalige verduurzaming van Rotterdams kantoorgebouw Trinity

Een omvangrijk project. Zo kan de aanstaande verduurzaming van het Rotterdamse kantoorgebouw Trinity wel genoemd worden. Om bij te dragen aan de oplossing van het wereldwijde energietekort en de belasting op het klimaat te verminderen, heeft hoofdhuurder PwC - samen met vastgoedeigenaren 1 Zone Capital en Flemyn LPP - besloten om maar liefst 1600 zonnepanelen te installeren op het dak van de parkeergarage. Dit zorgt voor een energierendement dat kan oplopen tot 465.000 kWh per jaar, wat gelijk staat aan het energieverbruik van ruim 136 huishoudens.

Na een aanbestedingstraject waarbij onder andere zorgvuldig geselecteerd is op duurzaamheid en materiaalgebruik, is de keuze gevallen op Meyer Burger zonnepanelen.

Naast de keuze en installatie van de zonnepanelen, is er ook uitvoerig nagedacht over de ruimtelijke ontwikkeling rondom Trinity. Om de kwaliteit van de omgeving te garanderen, worden er over de lengte van de installatie groenstroken aangeplant. De stroken fungeren niet alleen als groenscherm voor passanten. Ook de biodiversiteit van de omgeving wordt aanzienlijk vergroot door de nieuwe beplanting. Tussen de panelen komt er een mix van wildbloemen en vaste planten, waaronder de Japanse sierkwee en de olijfwilg. Dit is zowel gunstig voor de insecten en vogels rondom het terrein als voor de waterberging op de locatie. “We willen de verduurzaming van Trinity als geheel aanvliegen. Dus niet alleen alternatieven voor de huidige energiebronnen implementeren, maar ook de omgeving vergroenen.” Aldus David Anving van 1 Zone Capital.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.