Ads Top

Opzeggen energiecontract wordt minder aantrekkelijk

Nieuwe regels moeten het opzeggen van een vast energiecontract minder aantrekkelijk maken. Vanaf april 2023 moet men bij het opzeggen van een vast contract een vergoeding betalen die past bij de hoeveelheid energie die men nog zou gaan gebruiken.

Energiebedrijven bieden nu amper nog vaste contracten aan, omdat ze vrezen dat klanten bij dalende prijzen gauw hun contract opzeggen en overstappen naar een concurrent.

Consumenten betalen tot nu toe 50 euro opzegvergoeding als zij nog een half jaar een contract hebben of 100 euro voor een heel jaar.

De opzegvergoeding kan hoog oplopen als het prijsverschil groot is en je nog veel energie zou afnemen, bevestigt een ACM-woordvoerder tegenover Nu.nl. 'Maar tegelijkertijd is het zo dat er geen opzegvergoeding geldt als er geen prijsverschil is.'

Voor contracten die voor 1 april 2023 zijn afgesloten, gelden nog de oude opzegregels.

1 opmerking:

  1. Ik vind het nog veels te onduidelijk en lijkt mij een makkelijke manier voor constructies. Ik vraag me ook het volgende af: stel je sluit een vast contract af met lage tarieven en voucher. Je stapt na 2 maanden over naar een variabel contract met wat hogere tarieven. Een maand later ga je weer overstappen naar een energieleverancier die een voucher aanbiedt die nog lager gaat zitten. En dit blijft zo doorgaan... Wat gebeurt er in dat geval?

    BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.