Ads Top

Aaardwarmte Polanen officieel van start

Aardwarmteproject Polanen is officieel gestart. Na voorbereidende werkzaamheden is de eerste paal voor de fundering van het aardwarmtegebouw geslagen.

De realisatie van Aardwarmte Polanen betekent een forse verduurzaming voor de Westlandse glastuinbouw, vergelijkbaar met het gasverbruik van circa 12.000 tot 18.000 huishoudens. Daarmee kunnen naar verwachting ruim veertig glastuinbouwbedrijven in het Westland van het aardgas af en worden aangesloten op duurzame warmte.

De aandeelhouders gingen onlangs akkoord met het verstrekken van eigen vermogen voor de aardwarmtebron door HVC en de aanleg van het warmtenet door Warmte Netwerk Westland (samenwerking Capturam en HVC). Eerder zijn subsidies beschikt voor de aardwarmtebron via stimulering duurzame energie en voor het warmtenet via Kansen voor West. Aardwarmte Polanen is een samenwerking tussen HVC en Warmtecoöperatie Polanen, dat uit ruim vijftig glastuinbouwbedrijven bestaat. Zij hebben samen zo’n 200 hectare glastuinbouw in gebruik voor de teelt van groente, planten en bloemen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.