Ads Top

Stedin en Evides vervangen kabels in Delft

Gemeente Delft, netbeheerder Stedin en Evides Waterbedrijf werken de komende jaren intensief samen om kabels en leidingen in de ondergrond van de Delftse binnenstad te vervangen.

Doel van de samenwerking is om overlast voor bewoners, ondernemers en bezoekers te beperken, de binnenstad bereikbaar te houden en efficiënt gebruik te maken van financiële middelen en technisch personeel.

Stedin vernieuwt vóór 2028 alle oude brosse gasleidingen om het gasnet klaar te maken voor de toekomst. Evides vervangt in totaal 15 kilometer aan oude drinkwaterleidingen.

Bewoners en ondernemers in de binnenstad ontvangen van de nutsbedrijven tijdig bericht over geplande werkzaamheden. Bewoners met vragen kunnen bij een centraal aanspreekpunt terecht.

Uitvoerder BAM Infra is in oktober gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor de eerste fase (Achterom, Lange Geer, Breestraat). Eerst worden de hoofdleidingen voor gas en water vervangen. Daarna sluit de uitvoerder de nieuwe hoofdleidingen aan op de aansluitingen van woningen en/of panden. Tenslotte legt de gemeente de drainage aan. Dit is nodig om het grondwaterpeil in de binnenstad beter te reguleren. De werkzaamheden moeten in 2028 gereed zijn.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.