Ads Top

Netbeheerders op zoek naar innovaties om netcongestie tegen te gaan

Netbeheerders zijn op zoek naar oplossingen, concepten en ideeën die kunnen helpen om congestie tegen te gaan en het gebruik van het elektriciteitsnet verder te optimaliseren.

De netbeheerders zijn betrokken bij een landelijk actieprogramma om netinvesteringen te versnellen en te werken aan oplossingen om het net beter te benutten. Parallel daaraan gaan netbeheerders actief op zoek naar meer ideeën om het gebruik van het net te optimaliseren om op die manier meer en sneller klanten op het transport- en distributienet aan te kunnen sluiten.

Daarom start TenneT een Open Innovatie Programma.  Hierin kunnen deelnemers met creatieve voorstellen komen die bijdragen aan een optimale benutting van het net. Het programma is samen met regionale netbeheerders Liander, Stedin en Enexis ontwikkeld.

Het Open Innovatie Programma biedt deelnemers de kans om onder begeleiding oplossingen naar een volgend niveau te brengen, te testen en pilots te ontwikkelen, eventueel met een financiële vergoeding. Het programma geeft hierbij ook de mogelijkheid om partnerships op te bouwen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.