Ads Top

Gasunie en STORAG ETZEL werken samen aan waterstofopslag in Duitsland

Gasunie wordt partner in het H2CAST pilotproject voor waterstofopslag in de Etzel cavernes in de Duitse deelstaat Niedersachsen. Dat maken STORAG ETZEL en Gasunie vandaag bekend. Voor Gasunie is deze deelname een eerste stap om ook in Duitsland ondergrondse opslag voor waterstof te ontwikkelen.

Met H2CAST, dat staat voor H2 CAvern Storage Transition, willen STORAG ETZEL en Gasunie met projectpartners grootschalige opslag van waterstof mogelijk maken in de zoutcavernes bij het Duitse Etzel.
 
De eerste stap hierin is een pilotproject, waarbij twee van de bestaande zoutcavernes geschikt gemaakt worden voor de opslag van waterstof. Gasunie zal daarbij de twee waterstofcavernes via een bovengrondse installatie met elkaar verbinden. Naar verwachting loopt het pilotproject tot 2026.
 
De locatie van de opslagcavernes in Etzel is strategisch gelegen door de perfecte verbinding met de Nederlandse en Duitse waterstofmarkt, nabij het toekomstige waterstofnetwerk Hyperlink van Gasunie en de Energy Hub Wilhemshaven.

Het H2CAST pilotproject wordt mede gefinancierd door de deelstaat Niedersachsen en de federale Duitse overheid.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.