Ads Top

Eneco verruimt periode om meterstanden door te geven

Om klanten de zekerheid te geven dat zij tijdig de meterstanden kunnen doorgeven in het kader van  het prijsplafond, verlengt Eneco deze periode tot en met 15 januari (was 9 januari). Naast klanten met een oude meter of een slimme meter in storing, gaat het om klanten die hun gegevens van de slimme meter niet willen delen met Eneco. Inmiddels heeft ruim de helft van deze klanten de meterstanden door kunnen geven.

In de app en de ‘Mijn Eneco-omgeving’ op de website kunnen klanten volgen wat hun actuele verbruik is. Vanaf eind januari wordt hieraan de prijsplafond verbruiksmeter van Eneco toegevoegd. Hierin wordt aangegeven hoeveel m3 gas en kWh elektriciteit men nog over heeft om onder het verbruiksplafond te blijven. We zullen deze functionaliteit verder uitbreiden met onder andere een melding wanneer een klant meer verbruikt dan dit plafond en aanvullende informatie.  

Met het prijsplafond betalen consumenten in 2023 een vast tarief voor gas, stroom en warmte tot een bepaald maximum verbruik per jaar. Voor gas is dit € 1,45 per m3 tot een maximum van 1200 m3, voor stroom is dit € 0,40 per kWh tot een maximum van 2.900 kWh en voor warmte is dit € 47,38 per GJ tot een maximum van 37 GJ. Verbruikt men meer energie, dan betaalt men het duurdere contracttarief. Daarmee blijft het dus van belang om het energieverbruik in de gaten te houden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.