Ads Top

Meer mensen voor energietransitie in de haven

Hogeschool Rotterdam heeft samen met vijf andere organisaties op 16 januari een intentieverklaring ondertekend tot het vormen van de ‘Human Capital Coalitie Energietransitie’. 

Daarmee is een gezamenlijke aanpak voor het aantrekken en behouden van voldoende en gekwalificeerd havenpersoneel gestart. Deltalinqs, Havenbedrijf Rotterdam, Gemeente Rotterdam, Techniek College Rotterdam, STC (Scheepvaart en Transport College) en Hogeschool Rotterdam werken in deze coalitie samen aan een passend arbeids- en onderwijsaanbod voor nu én in de toekomst, om daarmee de energietransitie in de haven en industrie van Rotterdam mogelijk te maken.

De Human Capital Coalitie Energietransitie (HCCE) heeft een duidelijke ambitie: een arbeidsmarkt die zich kenmerkt door flexibiliteit, voldoende gekwalificeerd talent op alle niveaus en aantrekkelijke carrièrekansen.

Op dit moment zijn er al meer dan 8.000 vacatures in de Rotterdamse haven en dat aantal zal in de nabije toekomst nog verder stijgen. De komende jaren verandert de arbeidsmarkt in de haven en industrie, onder meer door de energietransitie. Hierdoor verdwijnen of veranderen bestaande functies en ontstaan nieuwe. Dit kan in het gebied naar schatting tussen de 10.000 en 15.000 nieuwe banen opleveren. Een enorme opgave, die de urgentie van een gezamenlijke aanpak onderstreept.

Met deze coalitie vormen de zes organisaties hét regionale platform voor transitie-initiatieven, gericht op het aantrekken, behouden en ontwikkelen van talent, menskracht en vakmanschap. De HCCE wordt daarmee de voornaamste stimulans voor energietransitie-inspanningen op het gebied van de arbeidsmarkt in de haven en industrie van Rotterdam. De activiteiten van de HCCE zijn een aanvulling en uitbreiding op de al bestaande arbeidsmarktactiviteiten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.