Ads Top

SPIE bouwt innovatieve laadstations voor autofabrikant Nio

 

In opdracht van autofabrikant Nio heeft SPIE twee zogenaamde Power Swap Stations (PSS) geplaatst. Deze oplaadstations zijn alleen te gebruiken door Nio-berijders. Je zet je Nio-auto voor het station en drukt op ‘start’. Vervolgens rijdt jouw auto het station in, waar de accu via de onderkant eruit wordt gehaald en wordt vervangen door een volle.

SPIE is verantwoordelijk voor de civiele werkzaamheden, aansluiten op het elektriciteitsnet en het plaatsen van het station. Dat vraagt om precisie. De totale installatie bestaat namelijk uit drie stalen elementen. Omdat het proces bovengronds volledig geautomatiseerd is, moeten die elementen dus precies goed in de fundatie worden geplaatst.

In drie stappen wordt dan het station op zijn plek gehesen. SPIE legt dan de stroomkabels aan; van de verdeler tot aan het station. De interne bekabeling en de inbedrijfstelling neemt Nio zelf voor haar rekening. De door SPIE geplaatste PSS staan in Apeldoorn en Utrecht. In Utrecht is tevens een “ traditionele” laadvoorziening (laden met een stekker) gebouwd.

Hoewel er in Nederland nog niet bijster veel Nio-auto’s rijden, loopt Nio alvast vooruit op de verkoop in Europa. Ze gebruiken onder andere de Power Swap Stations om zichtbaarheid en bekendheid te genereren. Daarnaast komt er een Nio House in Rotterdam en Amsterdam.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.