Ads Top

 Henry Lootens als CTO gestart startup voor fossielvrij elektrisch laden


De Limburgse startup Green Caravan, die Nederland en Europa gaat voorzien van fossielvrije laadpleinen voor elektrische voertuigen, breidt uit met technisch expert Henry Lootens als CTO.
 
In december is Henry Lootens (1990) als Chief Technology Officer (CTO) gestart bij Green Caravan, de innovatieve Limburgse startup met de missie om alle elektrische voertuigen CO2-neutraal te maken door fossielvrij laden de norm te maken. Met meerdere eigen ondernemingen in de technieksector en duurzame energiesystemen als stokpaardje heeft Lootens de kennis en skills in huis om de technische uitdaging binnen Green Caravan te realiseren. Zijn eigen tomeloze energie zet hij in om de fossielvrije laadstations en micro-grids met minimale netaansluiting te laten werken.  

Na een opleiding Elektrotechniek aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen met een focus op duurzame energietechnologie, begon Lootens zijn carrière bij verschillende installatiebedrijven waaronder Leertouwer B.V. en Conntech. In rollen als adviseur duurzaamheid, business manager energietransitie en projectleider van het duurzaamheidsteam vond hij zijn fascinatie voor duurzame energiesystemen.

Vanaf 2018 is Lootens door zijn brede achtergrond in elektrotechniek een eigen bedrijf gestart in productontwikkeling genaamd Lootens Vigleco. Met energie en daadkracht zet hij zich sindsdien in voor de technieksector en helpt met implementatie vraagstukken op zowel technisch vlak als op beleidsniveau in de duurzame energiesector. In zijn nieuwe rol als CTO bij Green Caravan is het zijn taak om het concept tot werking te brengen in de realiteit.   

Green Caravan, opgericht in 2021, heeft als missie om alle elektrische voertuigen CO2-neutraal te maken en echt fossielvrij opladen mogelijk te maken. Dit doen ze door smart-charging diensten en fossielvrije laadoplossingen aan te bieden. Na de lancering van hun laadpas in 2021, de eerste laadpas die de CO2-uitstoot van laadsessies bijhoudt en advies geeft wanneer je het meest fossielvrij kunt laden, komen ze in 2023 met hun eerste fossielvrije snellaadpunt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.