Ads Top

Maximale capaciteit elektriciteitsnet bereikt in Leiden

Netbeheerder Liander heeft bekend gemaakt dat het elektriciteitsnet in delen van de gemeente Leiden de maximale transportcapaciteit bereikt voor het leveren van elektriciteit. In Leiden Zuidwest en een klein deel van Leiden Noord is nu sprake van zogeheten netcongestie.

Liander en de gemeente Leiden werken samen al hard aan het uitbreiden van het elektriciteitsnet. De komende tijd wordt ook samengewerkt om oplossingen te ontwikkelen om meer capaciteit te creëren en de ruimte op het elektriciteitsnet beter te benutten.

Het bereiken van de maximale transportcapaciteit op het elektriciteitsnet betekent dat Liander bedrijven die zich in dit gebied willen vestigen of bestaande bedrijven die extra capaciteit willen, op een wachtlijst plaatst. De netbeheerder kan deze ondernemers pas helpen als het elektriciteitsnet is uitgebreid. Liander betreurt de ontstane situatie voor de ondernemers en instellingen en werkt met man en macht om deze op te lossen.
r
Ondernemers kunnen blijven rekenen op de transportcapaciteit op het elektriciteitsnet die ze op dit moment hebben gecontracteerd. Voor de woningbouwplannen in deze gebieden heeft de netcongestie geen gevolgen. Ook voor de verdere verduurzaming via bijvoorbeeld de opwek van zonne-energie en het terugleveren aan het elektriciteitsnet zijn geen belemmeringen. De ziekenhuizen, scholen en zorginstellingen kunnen vooralsnog blijven rekenen op de capaciteit die ze op dit moment hebben. Voor de beoogde sportaccommodaties combibad De Vliet en indoor sportcentrum-sporthal in Leiden Zuidwest is door Liander aangegeven dat voor deze accommodaties een aansluitovereenkomst is getekend. Dat betekent dat voor deze locaties voldoende transportcapaciteit is voor de levering en afname van elektriciteit. Aanvragen voor nieuwe grootzakelijke aansluitingen of uitbreidingen van bestaande aansluitingen komen echter op een wachtlijst.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.