Ads Top

ABP en SSE Renewables gaan voor IJmuiden Ver samenwerken in Noordzeker

Het Schotse SSE Renewables en pensioenfonds ABP trekken binnen de coalitie Noordzeker samen op voor de aanbesteding van IJmuiden Ver. De twee partijen zijn enthousiast over de samenwerking die grootschalige opwekking van wind op zee voor Nederlandse huishoudens mogelijk maakt.

De tender, die bepaalt wie de aanleg van dit windpark op zee voor de kust bij IJmuiden voor zijn rekening mag nemen, wordt naar verwachting eind 2023 geopend door de Nederlandse overheid.

ABP maakte onlangs bekend Noordzeker op te richten om bij te dragen aan de plannen van de overheid om rond 2030 ongeveer 21 gigawatt aan energie via wind op zee te realiseren. SSE Renewables is de eerste partner met wie ABP voor IJmuiden Ver gaat samenwerken binnen de coalitie Noordzeker. In Noordzeker zoekt ABP samenwerking met de energiesector, kennisinstituten, het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en de overheid.

SSE Renewables is ontwikkelaar en exploitant van duurzame energie in het Verenigd Koninkrijk en Ierland en breidt verder uit in Europa, Noord-Amerika en Azië-Pacific. Het bedrijf wil zijn aandeel hernieuwbare energie in de komende jaren verdubbelen en is van plan de output van duurzame energie te vervijfvoudigen tot meer dan 50 TWh per jaar. Genoeg om ongeveer 20 miljoen huishoudens per jaar van stroom te voorzien.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.