Ads Top

Einde Enstroga lijkt nabij, dwangsom ACM

 

Energiebedrijf Enstroga is ondanks ingrijpen door de Autoriteit Consument & Markt (ACM) gewoon doorgegaan met het beëindigen van de levering bij klanten die niet akkoord zijn gegaan met het aanpassen van hun vaste energiecontract. Omdat Enstroga zich nog steeds niet aan de regels houdt moet het bedrijf een dwangsom betalen.
 
Sommige klanten van Enstroga hebben naast brieven van Enstroga ook al een brief gekregen van hun lokale netbeheerder (Enexis, Liander, Stedin, Enduris, Coteq, Rendo of Westland Infra).

In de brief legt de netbeheerder uit dat de consument geen contract meer heeft met een energieleverancier en dat er dus geen energieleverancier meer gekoppeld is aan het adres. De netbeheerder vraagt de consument daarom zo snel mogelijk een contract met een leverancier te sluiten en aan de netbeheerder door te geven welke leverancier dit is.

De ACM adviseert consumenten die een dergelijke brief van hun netbeheerder hebben ontvangen gehoor te geven aan deze oproep van de netbeheerder en op zoek te gaan naar een andere energieleverancier. Zo blijven zij in ieder geval verzekerd van levering van gas en/of elektriciteit. 

Enstroga had al eerder aangegeven dat het bedrijf vreest voor het voortbestaan als zij klanten moet blijven bedienen met de eerder afgesproken lage tarieven.

Het energiebedrijf is onderdeel van een Europese energiegroep en is sinds medio 2020 ook actief op de Nederlandse markt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.