Ads Top

HEM neemt 600 klanten over van failliete Allure Energie

Energieleverancier HEM neemt per 29 november 2021 de klanten over van Allure Energie B.V. Op 17 november 2021 heeft de toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) aangekondigd de vergunning van Allure Energie B.V in te gaan trekken.

Voor de 600 klanten moest voor 1 december 2021 een nieuwe leverancier gevonden worden. Alternatief was dat de klanten verdeeld zouden worden over de beschikbare spelers in de markt. Energieleverancier HEM, een kleine groene energieleverancier, heeft vandaag overeenstemming met de curator bereikt om deze klanten over te nemen.
 
De 600 klanten krijgen in eerste instantie een contract met een wettelijke opzegtermijn van maximaal 30 dagen. Dat is een wettelijke verplichting na een overname. De prijzen voor het energiecontract volgen de huidige stand van de markt en zijn dus waarschijnlijk hoger dan het contract tot nu toe. Na een maand kunnen de klanten van Allure Energie B.V kiezen hoe en of ze verder gaan bij HEM of overstappen naar een andere leverancier. Veel van de klanten van Allure Energie B.V. wonen in Groningen en Drenthe.

Om de overgang makkelijker te maken biedt HEM klanten na de eerste maand een 6-maandscontract aan. Dit 6-maandscontact middelt qua prijs de drie dure wintermaanden en drie goedkopere lentemaanden. Als klanten bij HEM blijven wordt eerste decembermaand dus hierin ook verrekend. Zo kan HEM een redelijk tarief aanbieden in deze tijden van hoge energieprijzen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.