Ads Top

Onderstel platform Hollandse Kust (noord) op standplaats geïnstalleerd

 


Het onderstel (jacket) voor het platform Hollandse Kust (noord) van TenneT is succesvol voor de Noord-Hollandse kust geïnstalleerd. De volgende stap voor dit 'stopcontact op zee' is dat volgend jaar mei de kant-en-klare bovenbouw met daarin de transformatoren op het onderstel wordt geplaatst. V

Voorafgaand aan de plaatsing is de bodemgesteldheid ter plekke nauwkeurig onderzocht. Ook is onderzocht of er zich nog niet-gesprongen explosieven uit de Tweede Wereldoorlog bevinden. Vervolgens heeft de aannemer een groot bed van stenen gestort voor een stevig en vlak fundament. De stenen zorgen ook dat de bodem onder de jacket niet wegspoelt door stroming van het zeewater. Met regulier onderhoud heeft de constructie een minimale levensduur van wel 40 jaar.

Begin volgend jaar worden, vooruitlopend op de plaatsing van de bovenbouw (topside), de elektriciteitskabels geïnstalleerd die op het strand van Heemskerk/Wijk aan Zee aan land komen. Deze kabels worden op veilige diepte gelegd en achter de duinen gekoppeld aan de landkabels naar het nieuwe transformatorstation bij Wijk aan Zee. Vanaf daar wordt de opgewekte elektriciteit getransporteerd naar hoogspanningsstation langs de snelweg A9 bij Beverwijk, zodat de stroom op het landelijke net terecht komt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.