Ads Top

Welkom Energie nu dan ook failliet


Energiebedrijf Welkom Energie is vrijdag failliet verklaard, luttele dagen nadat de ACM de leveringsvergunning had ingetrokken.

Het bedrijf is door de hoge energieprijzen in de problemen gekomen en had bij de ACM heeft aangegeven niet meer aan de vergunningsvoorwaarden te kunnen voldoen.

Welkom Energie had toegezegd dat alle klanten een eindafrekening krijgen, zodat het voor de consument in elk geval duidelijk is of hij nog geld tegoed heeft, of nog moet bijbetalen. Nu neemt de curator de afwikkeling daarvan over.

De klanten van Welkom Energie zijn inmiddels overgenomen door Eneco en die hebben in sommige gevallen al een flink hoge rekening gekregen. Voor klanten geldt nu tot 1 december 2021 een overgangsperiode waarin zijn hun contract even niet kunnen stoppen of opzeggen. Daarna staat het klanten vrij om klant te blijven bij Eneco of alsnog over te stappen naar een andere leverancier.

De Consumentenbond wil dat toezichthouder ACM meer middelen krijgt om energiebedrijven te controleren. Bij de bond waren al langer signalen bekend dat het niet goed ging met Welkom Energie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.