Ads Top

Makkelijker een laadpaal voor Vereniging van Eigenaren

Een laadpaal voor de elektrische auto in de parkeergarage bij een appartementengebouw. Het klinkt logisch, maar is in de praktijk vaak behoorlijk ingewikkeld te realiseren. Zo’n 1,2 miljoen woningen in Nederland zijn aangesloten bij een vereniging van eigenaren (VvE).

Het kabinet wil het de bewoners van die huizen veel makkelijker maken om elektrisch te rijden. Daarom kunnen verenigingen van eigenaars (VvE’s) vanaf nu met subsidie advies krijgen van een deskundige.

Veel mensen willen graag een laadpunt op hun parkeergelegenheid, maar lopen tegen verschillende problemen aan wanneer ze dit met hun VVE willen regelen. Hoe en waar doe je dat bijvoorbeeld in een parkeergarage? Wat is de beste optie en wat is een eerlijke verdeling van de kosten? Hoe kan het veilig, ook in geval van brand? Een goed plan voor de langere termijn maakt daarbij het verschil, en scheelt onnodig uitzoekwerk en kosten voor mensen.

Om VvE’s te helpen met deze keuze, kunnen zij vanaf nu subsidie krijgen voor een advies van een deskundige. Via de SEEH-regeling kunnen zij 75 procent van de kosten terugkrijgen, met een maximum van 1500 euro.

In het advies moeten in elk geval de antwoorden op bovenstaande vragen aan de orde komen. Aanvragen kunnen vanaf januari 2022 worden ingediend, met terugwerkende kracht naar 6 oktober 2021. Staatssecretaris Van Weyenberg trekt hier in totaal 900.000 euro voor uit.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.