Ads Top

TPEX en The Student Hotel starten pilot voor Smart & Healthy Hotel

TPEX International is een pilot gestart in het recent geopende The Student Hotel (TSH) in Delft met als doel een blauwdruk te maken voor een gezonder en aangenamer binnenklimaat en efficiënter energieverbruik van alle wereldwijde hotels.

Het bedrijf wil met de pilot, die de naam ‘Bluezone’ kreeg, de levensvatbaarheid onderzoeken van grootschalige, internationale implementatie van slimme gebouwtechnologie. De naam van de pilot, Bluezone, is een verwijzing naar een beperkt aantal gebieden in de wereld waar mensen relatief lang en gezond leven. De gekozen innovatieve sensortechnologie wordt voor het eerst in Nederland toegepast.
 
TPEX en TSH starten de pilot in het nieuwste hotel van TSH in Delft, waar het ontwerp van de openbare ruimtes is uitgevoerd volgens circulaire ontwerpprincipes. Het hotel heeft een totaal vloeroppervlak van 13.500 m2, telt 341 kamers verspreid over 10 verdiepingen en heeft een restaurant, gym, wasruimte, gedeelde werk- en vergaderruimtes en een souterrain met volledig uitgeruste meeting ruimtes, een fietsenstalling en diverse gebouw gebonden installaties.
 
De pilot is gericht op energieverbruik, bezettingsgraad en luchtkwaliteit. Het hotel in Delft wordt hiervoor aangesloten op het Smart Building Operations Control Center van TPEX zodat de condities van het gebouw dagelijks - 24/7 - kunnen worden gemonitord, gemeten en bijgestuurd in de zoektocht naar de beste en slimste gebouwprestaties voor een gezond klimaat met minder energieverbruik.
 
De metingen en inzichten worden gebruikt voor een advies ten behoeve van de wereldwijde uitrol van slimme en duurzame gebouwtechnologie ten behoeve van een gezond binnenklimaat inclusief een Programma van Eisen voor toekomstige nieuw te bouwen hotels. Elk hotel kan in de toekomst worden aangesloten op het TPEX Building Operations Control Center dat 24/7 de prestaties monitort, meet en bijstuurt en ook onderhoudspartijen coördineert en resultaten rapporteert.
 
De Bluezone pilot van TPEX International en TSH is gestart op 1 juli en loopt minimaal tot en met 31 december 2021.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.