Ads Top

Enstroga vraagt ACM leveringsvergunning in te trekken

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) trekt de leveringsvergunning van energiebedrijf Enstroga in. Dit betekent dat Enstroga vanaf 12 november 2021 geen gas en elektriciteit meer mag leveren aan haar klanten en dat alle bestaande contracten en voorwaarden vanaf die datum worden beëindigd.

De klanten worden verdeeld over de andere energieleveranciers en krijgen dan een nieuw contract van het bedrijf waar ze zijn ingedeeld.
 
De ACM heeft Enstroga op 22 oktober 2021 gemaand om contracten met klanten die weigerden akkoord te gaan met een prijsverhoging niet te beëindigen en de levering van energie voort te zetten. Enstroga heeft vervolgens gemeld dat zij hieraan niet kan voldoen en dat het bedrijf door de gestegen energieprijzen niet langer in staat is om op een betrouwbare manier energie te leveren. Daarom heeft Enstroga de ACM gevraagd de leveringsvergunning in te trekken.

Het bedrijf blijkt nog maar 150 geregistreerde klanten te hebben. Van 300 klanten heeft het bedrijf de levering stopgezet. Het is onduidelijk of die zelf al een nieuwe leverancier hebben gevonden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.