Ads Top

Utrecht en oostelijke gemeenten onderzoeken gezamenlijk energielandschap A12


De provincie Utrecht en de gemeenten Utrechtse Heuvelrug, Woudenberg, Renswoude en Veenendaal slaan de handen ineen. Langs de A12 zien de gemeenten mogelijkheden om energie op te wekken. De vier gemeenten en de provincie Utrecht willen daarom scenario’s laten opstellen voor één samenhangend energielandschap langs de A12, waarin opties voor opwek door middel van zon en/of wind breed worden verkend.

Daarnaast worden de vervolgstappen in kaart gebracht. Bijvoorbeeld de onderzoeken die nog gedaan moeten worden en het betrekken van inwoners en stakeholders.

De vier gemeenten hebben de provincie Utrecht gevraagd om het opstellen van de scenario’s en het voorstel voor de vervolgstappen te coördineren.

Naar verwachting is de eindrapportage in het tweede kwartaal van 2022 gereed. In de rapportage wordt nog geen keuze gemaakt voor één van de scenario's. Na de gemeenteraadsverkiezingen kunnen gemeenten en de provincie de eindrapportage gebruiken om vervolgstappen vorm te geven ter voorbereiding van een ruimtelijk besluit over het energielandschap langs de A12.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.