Ads Top

Gemiddeld huishouden betaalt bij Essent volgend jaar 17,50 euro per maand meer


Huishoudens met een gemiddeld energieverbruik en een contract met variabele tarieven betalen vanaf volgend jaar 17,50 euro per maand meer voor energie bij Essent. In december krijgen klanten informatie over het persoonlijke effect op hun maandbedrag.

Op 1 januari past Essent het variabele tarief voor stroom en gas aan. Klanten met een contract met variabele tarieven betalen dan voor gas 1,11 euro per kuub en voor stroom 0,2525 euro per kWh. Bij een gemiddeld verbruik van 1400 kuub gas per en 3000 kilowattuur per jaar betekent dit 656 euro extra per jaar.

De overheid gaat de stijging van de energietarieven voor een belangrijk deel compenseren. Daardoor betaalt een huishouden met een gemiddeld verbruik volgend jaar 446 euro minder energiebelasting. De jaarlijkse energierekening gaat hierdoor bij Essent gemiddeld netto 210 euro omhoog.

Essent adviseert klanten met een contract met variabele tarieven om nu niets te doen. Op dit moment zijn onze variabele tarieven voordeliger dan nieuwe contracten met vaste tarieven. Indien klanten dit willen, ontvangen klanten een bericht zodra de energieprijzen dalen. Zij kunnen hun contract dan maandelijks omzetten naar een vast contract.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.