Ads Top

Eneco jaagt Welkom Energie-klanten meteen weer weg na torenhoge termijnbedragen, Kamervragen over faillissement

Welkom Energie klanten die zijn overgenomen door Eneco willen zo snel mogelijk weg bij het energiebedrijf nu ze de nieuwe termijnbedragen hebben ontvangen. Ze moeten fors meer betalen. Pieter Omtzigt eist ondertussen opheldering van het Kabinet.

Uit de overzichten die klanten hebben ontvangen, blijkt dat zij voor gas 1,80 euro per kubieke meter moeten betalen. Voor stroom zijn zij onder normaal tarief 0,49 euro per kilowattuur kwijt en 0,42 euro voor het daltarief.

Als klanten de hogere energierekening niet kunnen betalen, kunnen zij een betalingsregeling aanvragen, laat Eneco weten aan de NOS.

Pieter Omtzigt heeft opheldering van het kabinet gevraagd over de gang van zaken rond Welkom Energie. De volksvertegenwoordiger betwijfelt of toezichthouder Autoriteit Consument en Markt (ACM) het belang van de 90.000 klanten wel voorop heeft gesteld.

Omzigt vraagt onder meer waarom Eneco niet gehouden is om de originele contracten gestand te doen. Dan hadden de 90.000 klanten hun oude, voordeligere tarieven gehouden. De overname kwam namelijk voor het faillissement tot stand.

Omtzigt eist verder inzicht in de financiële situatie van Welkom Energie voorafgaand aan het bankroet.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.