Ads Top

Eerste Arriva waterstofbus is in de Achterhoek gearriveerd

De eerste van de serie van tien Arriva waterstofbussen is in de Achterhoek gearriveerd. De spiksplinternieuwe bus kwam vanuit de fabriek Solaris Bus & Coach op een dieplader aan bij de stalling aan de Industriestraat in Doetinchem.

De komende periode worden de andere nieuwe waterstofbussen uit Polen verwacht. Vanaf december rijden ze mee in de nieuwe dienstregeling. Tot die tijd worden chauffeurs geïnstrueerd om straks met de bussen te kunnen rijden en techneuten van de afdeling Asset Management in Doetinchem leren hoe ze moeten sleutelen aan de waterstofbussen. Samen met provincie Gelderland zet Arriva hiermee een grote stap naar een CO2-neutrale toekomst.

De stille en volledig emissievrije waterstofbussen worden aangedreven met energie die wordt geproduceerd in brandstofcellen. De enige bijproducten van de reactie die daarin plaatsvindt, zijn warmte en stoom. Het elektrisch vermogen dat vrijkomt tijdens het proces van omgekeerde elektrolyse, wordt overgebracht naar de aandrijflijn, bestaande uit een as met elektromotoren. Elke bus wordt uitgerust met een extra opslagruimte voor elektrische energie, de Solaris High Power-batterij.

De bussen zijn van alle gemakken voorzien zoals USB-oplaadpunten, airconditioning en een modern passagiersinformatiesysteem. Verder is de bus uitgerust met CCTV-camera's. Voor mensen met beperkte mobiliteit is een rolstoelplaats ingericht en kan gebruik worden gemaakt van een rijplank om de bus in te rijden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.