Ads Top

Inwoners van Zeeland kunnen investeren in windpark

E-Connection en Zeeuwind willen inwoners van Zeeland en met name direct omwonenden de mogelijkheid geven om te profiteren van het nieuwe Windpark Binnenhaven op Neeltje Jans. Ook eigenaren van nabijgelegen recreatiewoningen kunnen deelnemen.

Op 26 november is het informatiememorandum voor de obligatielening beschikbaar en op 29 november start de inschrijving.

De obligatieregeling staat open voor alle inwoners van Zeeland en leden van de coöperatie Zeeuwind, een van de eigenaren van het windpark. Omdat op en rond de Oosterscheldekering windturbines worden gebouwd in de gemeenten Veere, Noord-Beveland en Schouwen-Duiveland, krijgen inwoners uit deze gemeenten voorrang bij de verdeling van obligaties en een hogere rente. Dat geldt ook voor eigenaren van recreatiewoningen die dicht bij het windpark hun huisje hebben.
 
De uit te geven obligatielening krijgt een looptijd van ongeveer tien jaar tegen een vaste rente. Jaarlijks wordt een deel van de lening afgelost. Voor inwoners van Veere, Noord-Beveland en Schouwen-Duiveland en eigenaren van nabijgelegen recreatiewoningen geldt een rente van 5 procent per jaar. Voor andere deelnemers uit Zeeland en leden van Zeeuwind buiten de genoemde gemeenten bedraagt de rente 4,5 procent per jaar.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.