Ads Top

Solarwatt realiseert grootste productielijn voor glas-glas zonnepanelen in Europa

Solarwatt heeft op 23 september een nieuwe productielijn voor hoogwaardige glas-glas zonnepanelen in gebruik genomen. Hiermee verdubbelt zij haar productiecapaciteit en is Solarwatt de grootste Europese producent van glas-glas zonnepanelen (500 MWp).

Ook startte het bedrijf onlangs twee productielijnen van batterijen, die zij in samenwerking met BMW Group heeft ontwikkeld. Met een totaalinvestering van 35 miljoen euro geeft Solarwatt zichzelf én de Europese pv-industrie een enorme boost.

Solarwatt investeert tot 2032 circa 100 miljoen euro in de verdere ontwikkeling van het bedrijf. Dat is inclusief de drie nieuwe productielijnen in Dresden.

Solarwatt heeft hoge ambities op het gebied van duurzaamheid en betrouwbaarheid. Zo vindt de productie in Dresden volledig plaats met schone, zelf opgewekte energie. Daarnaast is haar centrale geografische ligging ook in logistiek opzicht heel duurzaam. Het bedrijf verwerkt namelijk hoofdzakelijk materialen van Europees fabrikaat om haar hoge kwaliteit en grote leverbetrouwbaarheid te garanderen. Bovendien kan zij vanuit Dresden afnemers in heel Europa, waaronder Nederland en België, snel beleveren en transportkilometers besparen (CO2-reductie).

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.