Ads Top

2,3 miljoen euro subsidie voor 20.000 extra zonnepanelen op Amsterdamse daken

Eind augustus sloot de eerste subsidieronde van de gemeente Amsterdam voor extra zonnepanelen op daken van Amsterdamse woningcorporaties. De Key, Eigen Haard, Rochdale, Stadgenoot en Ymere hebben in totaal voor 2,3 miljoen euro subsidie gekregen. Ze gaan komend jaar 19.000 tot 20.000 extra zonnepanelen op hun daken plaatsen, goed voor circa 6,5 megawatt (MW).

Het bereft daken die anders niet, niet volledig, of pas veel later aan de beurt zouden zijn. Naast milieuwinst zorgen de panelen direct of op termijn voor lagere energielasten voor huurders. De eerste panelen worden dit jaar nog geplaatst.

Woningcorporatie Rochdale heeft subsidie gekregen voor 19 projecten op circa 30 daken op de woningen van meer dan 2.100 huishoudens. De projecten zijn gekozen vanwege het dakonderhoud dat recent is uitgevoerd of binnenkort plaatsvindt.

Amsterdam investeert in totaal 78 miljoen euro uit het Klimaatfonds om de stad sneller dan gepland te verduurzamen. Er is 4 miljoen euro subsidie beschikbaar gesteld voor Amsterdamse woningcorporaties, waardoor zij de komende twee jaar 32.000 extra zonnepanelen kunnen plaatsen. Voor de resterende 1,7 miljoen euro is het mogelijk subsidie aan te vragen vanaf 17 januari 2022. Er geldt een maximum subsidiebedrag van 1 miljoen euro per corporatie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.