Ads Top

WISE start landelijke mailactie aan Tweede Kamerleden voor effectief klimaatbeleid

Tijdens de formatie van het nieuwe kabinet moet klimaatbeleid prioriteit zijn. Dit stelt milieuorganisatie WISE. WISE is een landelijke mailactie begonnen richting Tweede Kamerleden om hen op te roepen vaart te maken met effectief klimaatbeleid en zich niet te laten afleiden door kernenergie.

Het aankomend kabinet zal het laatste kabinet zijn dat onder de 1,5ºC opwarming kan blijven. Dat betekent dat alles op alles gezet moet worden om het Nederlandse en buitenlandse klimaatbeleid uit te voeren en aan te scherpen. Een afleiding is de discussie over kernenergie. WISE benadrukt dat als politici de klimaatdoelstellingen willen behalen, ze geen valse oplossing als kernenergie moeten blijven propageren, maar vaart moeten maken met effectief klimaatbeleid.

Kernenergie is volgens WISE een dure, trage en onveilige techniek die de reductie van broeikasgassen op de lange baan schuift. Nieuwe kerncentrales zullen niet voor 2035 draaien. Het is in geen geval een alternatief voor de plannen voor zon en wind die we nu moeten uitrollen.

Met het Klimaatakkoord is de weg ingeslagen een duurzame energiemix voor 2030. Deze weg laat kernenergie links liggen. Inzetten op besparing, zon en wind, en opslag en flextechnieken is de richting die we uit moeten gaan. De verlaging van de CO2-uitstoot moet juist de komende jaren plaatsvinden. WISE vindt dat met het omarmen van kernenergie, politici een riskante hypotheek op de planeet nemen en hoopt met deze oproep aan de Kamerleden duidelijk te maken dat deze periode cruciaal is.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.