Ads Top

Grootste crowdfundingproject voor zonnestroomprojecten van Nederland gelanceerd

Vandaag is het grootste crowdfundingproject voor zonnestroomprojecten van Nederland gestart. Het project is een initiatief van ‘KiesZon voor de Toekomst’, dochteronderneming van groene energieleverancier Greenchoice.

KiesZon voor de Toekomst geeft een obligatielening uit van 15 miljoen euro, waarin consumenten kunnen investeren vanaf 250 euro per obligatie. Het doel: de energietransitie versnellen door samen met consumenten meer duurzame energieprojecten te realiseren.

Consumenten ontvangen renteopbrengsten uit de projecten én dragen bij aan het versnellen van de energietransitie in Nederland.

Het is niet de eerste keer dat KiesZon voor de Toekomst een crowdfundingproject start. Het eerste project werd in 2018 gelanceerd. Het kapitaal dat tijdens dit project is opgehaald, heeft bijgedragen aan de realisatie van tenminste 30 megawattpiek aan zonnestroomprojecten. Dat is genoeg stroom voor bijna 10.000 huishoudens en heeft een impact die gelijk staat aan een CO2-reductie van 16.200 ton. Het grootste project dat tot nu toe door KiesZon voor de Toekomst is gerealiseerd bestaat uit ruim 57.000 zonnepanelen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.