Ads Top

Nieuwe slimme laadpleinen voor opladen van elektrische auto’s

Gouda neemt vier slimme laadpleinen voor elektrische auto’s in gebruik. Op de parkeerterreinen Groenheuvel, Vossenburchkade, Schouwburgplein en Klein Amerika zijn slimme laadpleinen aangelegd. De laadpleinen zijn onderdeel van de landelijke Proeftuin Slimme Laadpleinen.

Op elk van de nu aangelegde laadpleinen in Gouda zijn vier oplaadpalen met acht oplaadpunten geplaatst. Met de komst van deze slimme laadpleinen worden, naast de bestaande gemeentelijke laadpalen in woonstraten, extra laadpunten toegevoegd op strategisch gelegen parkeerterreinen. Deze zijn bestemd voor onder meer bezoekers aan de binnenstad en bewoners met een parkeerterreinvergunning.

Onderdeel van de Nationale Agenda Laadinfrastructuur
De Proeftuin Slimme Laadpleinen is onderdeel van de Nationale Agenda Laadinfrastructuur (NAL). De Proeftuin wordt gesubsidieerd door het ministerie van Infrastructuur en Milieu, ondersteund door het Nationaal Kennisplatform Laadinfrastructuur (NKL Nederland), het kennis- en innovatiecentrum van de netbeheerders ELaadNL en projectbureau OverMorgen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.