Ads Top

Volgende stap voor warmtenet Waarderpolder


In de zomer van 2020 deed de gemeente Haarlem samen met Parkmanagement Waarderpolder onderzoek naar de haalbaarheid van een concessie voor een warmtenet op het bedrijventerrein.

Uit de enquête komt dat 70 procent van de respondenten het binnen 1 tot 10 jaar een geschikt moment vindt voor de overstap naar een collectief warmtesysteem. De bedrijven vinden naast duurzaamheid de kosten van warmte en de leveringszekerheid belangrijk. De conclusie van het onderzoek is dat het haalbaar is om voor de Waarderpolder een warmteconcessie aan te besteden.

Met de uitkomsten van het onderzoek is een globale opzet gemaakt voor de businesscase van een warmtenet Waarderpolder. Ook zijn eisen en randvoorwaarden opgesteld waar deze warmteconcessie aan moet voldoen. Een warmteconcessie houdt in dat de gemeente samen met de concessiehouder een warmtebedrijf opricht voor de aanleg en exploitatie van het warmtenet. De volgende stappen zijn het uitvoeren van een marktconsultatie en een risicoanalyse. De verwachting is dat de gemeente in juni 2021 een besluit neemt over de warmteconcessie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.