Ads Top

Pensioenfonds PMT steunt resolutie voor ambitieuzere klimaatstrategie bij Shell

Pensioenfonds PMT heeft voor de klimaatresolutie van Follow This gestemd tijdens de aandeelhoudersvergadering van Royal Dutch Shell en hoopt dat het olie- en gasbedrijf daarmee zijn klimaatstrategie sneller in lijn brengt met het Parijs-akkoord dan nu het geval is.

De resolutie van actiegroep Follow This roept Shell op om zijn CO2-reductiedoelstellingen op de korte, middellange en lange termijn bij te stellen conform het Parijs-akkoord. Pensioenbelegger MN stemde namens PMT voor deze resolutie op de aandeelhoudersvergadering van het bedrijf, net als in de vier voorgaande jaren. De inhoud van de resolutie komt overeen met de klimaatdoelstellingen van PMT.

Daarnaast stemde MN namens PMT tegen het klimaatplan dat door Shell zelf op de agenda was gezet, het ‘Energy Transition Plan’. In dit plan staat dat Shell in 2050 geen CO2 meer zal uitstoten. PMT staat er positief tegenover dat Shell het klimaatplan zelf heeft geagendeerd, en erkent dat dit streven een stap vooruit is ten opzichte van het eerdere beleid, maar vindt het tempo waarmee het bedrijf naar nul emissies wil niet snel genoeg.

PMT heeft als doel om in negen jaar de CO2-emissie van zijn beleggingen in de oliesector te verlagen naar 39.5 gram CO2e per megajoule. Volgens de benchmark Transition Pathway Initiative zit Shell met zijn eigen strategie in 2030 op 57,34 gram CO2e per megajoule.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.