Ads Top

Reactie ASTER op minder zonnepanelen: 'Onze zonnepanelen op sociale woningen zorgen voor nieuwe impuls'

ASTER, de coöperatieve vennootschap van sociale huisvestingsmaatschappijen die op grote schaal zonnepanelen op de Vlaamse sociale woningen zal plaatsen door middel van een openbare aanbesteding bij installateurs, reageert op het nieuws dat het aantal geïnstalleerde panelen in 2021 sterk terugvalt.

De sector vraagt dat de overheid het vertrouwen in zonne-energie herstelt. 'Het is natuurlijk jammer dat particulieren minder in duurzame energie investeren, maar wat vooral belangrijk is, is dat organisaties en bedrijven overtuigd blijven van de duurzame energietransitie', zegt Björn Mallants (gedelegeerd bestuurder ASTER cv en directeur VVH).

ASTER bevestigt dan ook zijn engagement om in Vlaanderen het verschil te maken. 'De finale onderhandelingen lopen. Ook met de Vlaamse Regering. In het licht van de klimaatdoelstellingen is het - zeker in de context van deze grote terugval - dan ook cruciaal dat we dit project succesvol laten landen.'

Momenteel loopt de openbare aanbestedingsprocedure voor dit project. De organisatie verwacht om in de herfst een partner voor de installatie van de panelen bekend te maken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.