Ads Top

Drenthe doet mee aan Ontwikkelfonds voor energiecoöperaties

Drenthe doet samen met provincies Limburg, Utrecht en Zuid- Holland mee aan een Ontwikkelfonds van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) om energiecoöperaties te stimuleren en professionaliseren.  

De provincie wil hiervoor een lening van 1,2 miljoen verstrekken aan het fonds dat energiecoöperaties in Drenthe helpt om door de financieel risicovolle opstartfase van duurzame energieprojecten heen te komen. Een bedrag dat wordt verdubbeld door het ministerie van EZK tot 2,4 miljoen.

Projecten die in aanmerkingen komen voor het fonds zijn zon- en windprojecten (deels) in eigendom van energiecoöperaties met een minimale investeringswaarde van 500.000 euro. Coöperaties kunnen voor deze projecten onder andere een lening aanvragen voor kostendekking van natuur- en milieu-onderzoeken en ondersteuning bij projectontwikkeling in de opstartfase.

De uitvoering van het verstrekken van leningen uit het fonds is in handen van Stichting Nationaal Groenfonds en Energie Samen, de landelijke koepel en belangenvereniging van energiecoöperaties.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.