Ads Top

Beperkte laadinfrastructuur grootste zorg bij aanschaf elektrische auto

Ook al heeft Nederland een hoge laadpalendichtheid, toch vindt meer dan de helft van de Nederlandse autobezitters dat de huidige laadinfrastructuur de toenemende vraag naar elektrische voertuigen (EV’s) niet kan beantwoorden. Dat blijkt uit onderzoek van YouGov, in opdracht van e-mobility specialist CTEK, waar zowel EV-rijders als eigenaren van benzine- en dieselauto’s werden bevraagd.

Nederland heeft een hogere laadpalendichtheid dan de andere landen die zijn meegenomen in het onderzoek van YouGov en CTEK. Dit lijkt enigszins effect te hebben op de veronderstelling dat de laadinfrastructuur de stijgende vraag naar EV’s aankan.

In Nederland geeft ruim de helft van de respondenten aan de huidige laadinfrastructuur niet voldoende te vinden. Dit staat in contrast met het Verenigd Koninkrijk (78%), Duitsland (75%), Noorwegen (68%) en Zweden (65%). Ter vergelijking: 16 procent van de respondenten denkt wél dat er voldoende laadinfrastructuur is. Verder:

Jongere leeftijdsgroepen, met name van 18 tot 24 (27%) en 25 tot 34 (27%) hebben iets meer vertrouwen in de laadinfrastructuur dan oudere leeftijdsgroepen. Hoe ouder, hoe minder vertrouwen in de laadinfrastructuur. Slechts 9 procent van de 55+’ers denkt dat de huidige laadinfrastructuur voldoende is.

Het beperkt aantal EV-modellen is één van de voornaamste redenen om geen elektrische auto aan te schaffen. Dat geeft bijna een kwart van de respondenten (23%) aan. Een derde (31%) is simpelweg nog tevreden met hun huidige auto en laten weten deze nog niet te willen vervangen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.