Ads Top

HVC bouwt grootste zonnepark aan de Noordermeerdijk

Langs de Noordermeerdijk, tussen de windmolens, in de Noordoostpolder bouwt HVC volgend jaar één van de grootste zonneparken van Nederland. Zowel de vergunning als de SDE++ subsidie zijn verleend.

Met 200.000 zonnepanelen en een vermogen van ongeveer 100 megawatt wordt dit het grootste zonnepark van HVC. De zonnepanelen wekken straks jaarlijks circa 90 miljoen kilowattuur groene stroom op. Dat is genoeg om 28.500 huishoudens, een stad zo groot als Emmeloord, van energie te voorzien.

Voor de realisatie van zonnepark Noordermeerdijk werkt HVC samen met een groep van 11 lokale grondeigenaren die mede-initiatiefnemer en mede-eigenaar van het zonnepark zijn. En als het zonnepark straks groene stroom opwekt, kunnen omwonenden hier ook van profiteren. Zij kunnen investeren in het zonnepark via obligaties met een vaste rente. Daarnaast levert het zonnepark een bijdrage aan het duurzaamheidsfonds van de gemeente Noordoostpolder. Het geld in dit fonds is bedoeld om de Noordoostpolder verder te verduurzamen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.