Ads Top

Natuur & Milieu plaatst 2,7 miljoen slecht geïsoleerde woningen bij Tweede Kamer

Afgelopen week vroeg Natuur & Milieu aandacht van de Tweede Kamer voor de 2,7 miljoen slecht geïsoleerde huizen in Nederland, met 270 kartonnen huizen. Elk huis staat symbool voor tienduizend slecht geïsoleerde woningen; woningen waar te veel aardgas wordt gestookt, de energierekening te hoog is en het wooncomfort te laag. Dit zijn woningen met een energielabel D, E, F of G.

Het tempo waarin we in Nederland woningen isoleren ligt laag. Als we in dit tempo doorgaan zijn in 2101 alle woningen goed geïsoleerd. Dat moet sneller vindt een coalitie onder leiding van Natuur & Milieu. Energie-Nederland, NVDE, Consumentenbond en Bouwend Nederland zijn deel van die coalitie. Die pleit voor een Nationaal Isolatie Programma, dat moet er voor zorgen dat al deze woningen in rap tempo worden geïsoleerd. De kosten hiervan bedragen 300 miljoen euro per jaar.

Een aantal Tweede Kamerleden, Joris Thijssen (PvdA), Tom van der Lee (GroenLinks), Pieter Grinwis (ChristenUnie), Eva van Esch (PvdD), Faissal Boulakjar (D66), Laura Bromet (GroenLinks) Daniel Koerhuis (VVD) en Sandra Beckerman (SP), ging in gesprek met Wilma Berends (programmaleider Energie) van Natuur & Milieu over de noodzaak van het isoleren van de 2,7 miljoen slecht geïsoleerde woningen in Nederland.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.