Ads Top

Wie zijn de duurzaamste huishoudens van Nederland?

Jongeren en jongvolwassenen (18-34 jaar) lijken duurzamer leven steeds belangrijker te vinden, Dat is terug te zien in de data van Easyswitch.nl, zo blijkt namelijk dat deze leeftijdscategorie zo’n 42 procent minder gas en 59 procent minder stroom verbruikt in vergelijking met Nederlanders tussen 45 en 64 jaar oud.

Het opwekken van zonne-energie wordt steeds populairder onder zowel bedrijven als huishoudens. Uit cijfers van het CBS blijkt dat de productie van stroom uit zonnepanelen in 2020 met meer dan 50 procent is toegenomen ten opzichte van 2019.

Wat betreft de huishoudens is Flevoland voorloper op het gebied van duurzame woningen. In de provincie staan relatief veel nieuwbouwhuizen, en is het gasverbruik 18 procent lager dan gemiddeld en inmiddels wekt ook 1 op de 5 huishoudens in Flevoland energie op met behulp van zonnepanelen. Daarnaast wekken huishoudens met zonnepanelen in Flevoland 21 procent meer stroom op dan de gemiddelde huishoudens in Nederland opwekken met behulp van zonnepanelen.

Uit de data van Easyswitch.nl valt verder op dat Zeeland behoort tot een van de provincies waar het energieverbruik lager is dan gemiddeld. Hier wordt niet alleen minder energie verbruikt, ook wekt bijna een kwart van de Zeeuwse huishoudens energie op uit zonnepanelen en dit maakt de provincie dubbel zo duurzaam.

Mogelijk is dit één van de redenen waarom minder huishoudens in Zeeland kiezen voor een duurzaam energiecontract, wat ervoor zorgde dat Zeeland in 2020 nog de minst duurzame provincie was. Ook Gelderland wijkt af, want hier ligt het energieverbruik juist hoger dan gemiddeld. Vorig jaar werden in deze provincie nog de meeste duurzame energiecontracten afgesloten, maar het energieverbruik ligt in Gelderland meer dan 33 procent hoger.  

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.