Ads Top

’s Heeren Loo zet volgende stap met duurzame energie

's Heeren Loo zet een nieuwe stap op weg naar verdere verduurzaming. Sinds 1 januari neemt de grootste zorgorganisatie in de gehandicaptensector nu 60 procent van de totale elektriciteitsbehoefte rechtstreeks af van duurzame energieproducenten. Daartoe hebben bestuursvoorzitter Jan Fidder van 's Heeren Loo, Jeroen de Haas van Groendus en Anne de Groot en Pieter Meulendijks eigenaren van Windpark Sailwind een overeenkomst ondertekend. Met deze samenwerking weet 's Heeren Loo de CO2-uitstoot met 27 procent te reduceren.

's Heeren Loo heeft zijn energiehuishouding ‘data gestuurd’ ingericht. Zo kan de organisatie op uurbasis energie betrekken en afrekenen, rechtstreeks van een duurzame energieproducent. Daardoor is er geen traditionele energieleverancier niet meer nodig. Dat scheelt in de kosten.

's Heeren Loo werkt daarvoor samen met Groendus. Zij helpen organisaties op een slimme manier op hun weg naar 100 procent schone energie. 's Heeren Loo is de eerste zorgorganisatie in Nederland en in Europa die op deze data-gestuurde manier zijn duurzame energie afneemt.
 
In 2020 was het al de ambitie om deze manier van inkopen uit te breiden naar alle zorgparken waar veel energie wordt verbruikt. Per 1 januari 2021 is dat  een feit. De ingekochte elektriciteit komt van Solarpark Galecop uit Nieuwegein en windpark Sailwind uit Delfzijl. 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.